AGENDA ARP

Asociatia Romana pentru Patrimoniu – noutati

Noi colectii editoriale :”Poeta si Nauta ” , „Studii literare” si ” Locuri binecuvantate”

Posted by ARP pe octombrie 19, 2008

In lunile recente , la editurile apartinand de ARP au fost inaugurate  cateva colectii editoriale noi. Cea dintai este POETA ET NAUTA („Poet si navigator”) , care apartine ed. Kogaion Editions , o editura care publica exclusiv volume in limbi straine si care este destinata circulatiei de carte in lume ; prima aparitie este ” Celebratio. Ma Roumanie mysterieuse ” de Angela Nache-Mamier .

La ed. Carpathia Press , doua noi colectii , prima fiind ” Studii literare”( inaugurata cu  volumul ” Orfeul Perpetuu. Trei eseuri despre istoria literara apocrifa”, de Artur Silvestri , un mic studiu scris in 1976 si editat acum pentru prima oara). Obiectivele acesteia sunt  sustinerea cercetarilor de istorie literara romana si straina , studiilor de poetica , stilistica si semiotica , incurajand cu precadere contributia originala si mai ales lucrarile inedite .

O alta colecţie , „Locuri binecuvântate„(de asemenea la Carpathia Press) este creată şi îngrijită de Artur Silvestri. Prin ea sunt cunoscute mai bine spaţii româneşti miraculoase, definitorii pentru constituirea nu doar a unei personalităţi, ci mai cu seamă a unei lumi cu atitudini şi viaţă universală. Obiectivul colecţiei este acela de a înfăţişa cum „spiritul locului” stăruie în vremuri când însăşi invocarea lui este semnul unei adeziuni eretice. Prima aparitie in noua colectie este editia a doua a renumitei carti ” Borloveni” de Alexandru Nemoianu .

Sorry, the comment form is closed at this time.